RSS

Suatu Hari Kita Akan Pergi Keseorangan

23 Sep
“Radieah, rugi tak pergi program Management Qalbu tu…best sangat. Tak pernah akak pergi program motivasi macam tu” Kakak yang sentiasa menjadi pemandu saya walau ke mana saya pergi tiba-tiba bersuara.
“La..kak. Nak buat macam mana banyak sangat assignment kena siapakan” saya meluahkan kekecewaan.
“Tak pelah mungkin tak ada rezeki. Actually, program tu biasa je tapi mungkin orang Indonesia yang buat modul mereka lain daripada kita. Slot muhasabah yang paling akak tak lupa”
“Kenapa?” tanya saya inginkan kepastian.
“Mula-mula dia tutup mata kita. Lepas tu bila buka mata…cuba bayangkan depan kita ada batu nisan tapi daripada papan batu nisan tu. Pada batu nisan tu lengkap semua maklumat…ada nama kita, nama mak kita…yang tak ada tarikh kematian. Bersirap darah akak bila tengok batu nisan tu…susunan keadaan kami semua disusun ikut macam susunan kubur….berbaris cantik”
“Oooo..macam tu ke?” Saya mengakuinya. Kalau saya ada tempat akak tu pun maybe pengsan sekejap kot.
Ye…hakikatnya suatu hari nanti kita akan pergi keseorangan. Sama ada cukup bekalan waktu itu nanti kita semua belum pasti. Saya tidak pasti keadaan saya…begitu juga anda semua. Perkara yang pasti….kita akan pergi
Advertisements
 
2 Comments

Posted by on September 23, 2008 in Tazkirah

 

2 responses to “Suatu Hari Kita Akan Pergi Keseorangan

  1. ghimau

    September 23, 2008 at 7:23 am

    perginya kita bukanlah suatu kehilangan atau suatu penamat.. cuma berpindah alam jua adanya.. 🙂 salam perkenalan dari ghimau

     
  2. Za's

    September 23, 2008 at 8:05 am

    kakak tu mesti kak izza kan???hehe…mention je la nama sahabat tu…it is one way to appriciate people…=)

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: