RSS

Buat Pencinta Buku

28 May
Entry kali ini khas saya tujukan buat individu yang tidak berpeluang ke Pesta Buku Antarabangsa 2009, di Kuala Lumpur baru-baru ini. Insya Allah, Pesta Buku Pulau Pinang 2009 akan diadakan di Tapak Ekspo Seberang Jaya bermula pada tarikh 29 Mei sehingga 7 Jun 2009. Tapak ekspo akan dibuka bermula jam 11 pagi sehingga 11 malam.

Pesta buku ini merupakan anjuran bersama Perbadanan Perpustakaan Awam Pulau Pinang dan Syarikat Adam. Penerbit-penerbit yang akan terlibat dalam ekspo tersebut antaranya ialah PTS, Alaf 21, SASBADI, Oxford Fajar, Longman, Pan Asia, dan Pelangi. Kalau tidak silap saya, penerbit Anbakri Publika, Pustaka Salam, Jundi Resources dan Al-Hidayah tidak ada di situ…(tak ada dalam iklan pun…) Jadi untuk mencari bahan berunsur agama agak terhad. Tetapi jangan bimbang PTS masih ada.

Selain itu terdapat aktiviti lain yang turut berlangsung antaranya pertandingan mewarna kanak-kanak da keluarga, program setiap bayi satu buk, cari benda tersembunyi, roda ilmu, akal pantas, teka-teki jawi, dan cepat akal.

Potongan serendah 20% sehingga 70% kepada buku-buku yang dijual di sana akan diberikan kepada pengunjung. Jadi jangan lupa untuk berkunjung ke tapak pesta buku tersebut.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on May 28, 2009 in Ragam Kehidupan

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: